На польсько-білоруському кордоні зростає напруженість через прибуття нових мігрантів

На польсько-білоруському кордоні зростає напруженість через прибуття нових мігрантів

На кордоні Білорусі та Польщі зростає напруга через збільшення кількості мігрантів, які намагаються потрапити на територію ЄС. Про це повідомляє видання Reuters.

Останнім часом кількість людей, які прибувають до кордону, зростає. Унаслідок дій мігрантів 28 травня помер прикордонник, який постраждав під час сутичок з ними. Тому тепер польський уряд хоче створити спеціальну зону, щоб обмежити їхні дії.

Як повідомляє Прикордонна служба Польщі, за останні декілька днів на кордоні з Білоруссю зафіксовано майже 400 спроб нелегально потрапити до країни.

У зв'язку з цим уряд прем'єр-міністра Дональда Туска хоче створити спеціальну зону на кордоні, аби обмежити дії мігрантів.

"Цей кордон, на жаль, не є безпечним. Мета цієї зони полягає в тому, щоб ніхто не зазнавав подібних нападів, яких зазнають польські солдати", — сказав Reuters заступник міністра оборони Павел Залевський.

Заборонена зона, коли її запровадять, ще більше ускладнить життя мігрантів, сказала Агата Ключевська, яка керує місцевою групою підтримки мігрантів.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують перекидати додаткові сили під Вовчанськом, вони залучають десантників. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомивречник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Як писали "Ми-Україна" раніше, більша частина Вовчанська на Харківщині знаходиться під контролем Сил оборони України. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Головне