Від початку доби сталося 73 бойових зіткнень: Генштаб про найгарячіші напрямки

Від початку доби сталося 73 бойових зіткнень: Генштаб про найгарячіші напрямки

Сили оборони України стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат. Кількість ворожих атак від початку доби 22 жовтня зросла до 73. Найактивніші бої відбуваються на Покровському та Курахівському напрямках, де пройшло близько 60% від усіх зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Покровському напрямку з війська рф здійснили 26 спроб потіснити захисників України із займаних позицій в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Селидове. Також майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Селидового. Вже відбито 16 атак противника. Крім того, ворог скинув п’ять керованих авіабомб в район Мирнограду. 

На Курахівському напрямку ворог 15 разів атакував українські підрозділи, намагалися просунутися поблизу Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки та Антонівки. 

На Харківському напрямку окупанти чотири рази штурмували позиції підрозділів України в районах Стариці та Вовчанська. Наразі триває три боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку ворог атакував українські позиції шість разів. Бої відбувались поблизу Піщаного, Колісниківки та Лозової. 

На Лиманському напрямку підрозділи рф атакували в районах Греківки, Новомихайлівки, Тернів та Торського. Відбито вже сім ворожих атак, ще одна триває.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили штурмові дії поблизу Васюківки. Крім того, завдали ударів некерованими авіаракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку авіація агресора завдала ударів поблизу населеного пункту Дружба некерованими авіаракетами, а в район Петрівки терористи скинули три КАБи.

На Времівському напрямку ворог атакує позиції українських військ. Вони намагаються просунутися до Богоявленки з Вугледару та Водяного.

На Оріхівському напрямку ворожа авіація завдала ударів КАБами по району Малої Токмачки. 

На Придніпровському напрямку ворог здійснив дві атаки на позиції українських військ, триває боєзіткнення.

Крім того, на Курщині війська рф завдали сім авіаційних ударів, використавши сім КАБів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили масовану атаку безпілотниками на територію України. Із 60 запущених дронів, серед яких були "Шахеди" та БПЛА невстановленого типу, українські сили протиповітряної оборони збили 42 цілі.

Головне