На Покровському напрямку росіяни цієї доби застосовували бронетехніку, - Руслан Музичук

На Покровському напрямку росіяни цієї доби застосовували бронетехніку, - Руслан Музичук

На Покровському напрямку протягом доби зафіксовано зміну тактики російських загарбників. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Музичук, речник Національної гвардії України.

Ворог перейшов до комбінованого застосування піхоти та бронетехніки у своїх наступальних діях. Спочатку здійснювалися піхотні штурми, а згодом росіяни намагалися розвинути успіх, використовуючи броньовані машини.

Варто зазначити, що йдеться не про масовані атаки бронетанкових колон, а про точкове застосування бронетехніки після піхотних штурмів. Така тактика свідчить про намагання ворога посилити ефективність своїх наступальних дій.

Найінтенсивніші бої розгорнулися в районах населених пунктів Желанне, Гордіївка та Воздвиженка. Ці локації стали ключовими точками протистояння, де українські захисники стримували натиск противника.

Нагадаємо, на Покровському напрямку спостерігається значне посилення російських сил. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Сергій Цехоцький, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Запорізька область за добу 14 серпня пережила 397 ворожих обстрілів, які охопили 14 населених пунктів регіону. Відомо про чотирьох поранених, повідомив голова місцевої ОВА Іван Федоров.

Головне