На півночі з боку рф розташовані навчальні роти, які тренуються і гатять по цивільних, — Силкін

На півночі з боку рф розташовані навчальні роти, які тренуються і гатять по цивільних, — Силкін

Росія розмістила навчальні роти військовослужбовців поблизу українського прикордоння. Як розповів Євген Силкін, радник командувача обʼєднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій, там вони тренуються, завдаючи ударів по мирних містах та селах в Україні.

Про це він розповів в ефірі програми "Лінія фронту" на телеканалі "Ми-Україна".

"По нашим спостереженням зараз на півночі з боку росії перебувають, скоріше за все, навчальні роти. Вони зараз готуються до здачі іспитів, тому вони просто беруть карти, на яких для них вже нанесено населені пункти. Вони просто гатять по них. Ми це називаємо "турбуючі обстріли". По позиціях військових вони не влучають, бо у них цього на картах немає, але гатять туди, де проживають звичайні мирні мешканці", - розповів він.

Як повідомляє Чернігівська ОВА, у п'ятницю, 21 квітня, окупанти здійснили обстріл населеного пункту Леонівка на прикордонні області.

"З 06:17 до 07:40 зафіксовано 34 приходи, ймовірно зі ствольної артилерії та міномету 120 мм, на околиці н.п. Леонівка. Внаслідок обстрілу пошкоджено 3 цивільні будинки та 2 цивільні транспортні засоби. Інформація про втрати серед місцевого населення не надходила", - вказано у повідомленні.

Напередодні ворог вчергове атакував прикордоння Чернігівщини, в результаті жорстокого обстрілу загинула 25-річна жителька села Галаганівка. Загарбники обстріляли міста зі ствольної артилерії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який під виглядом військового вимагав у матері призовника гроші.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.