На півночі України закладено понад півмільйона протитанкових мін

На півночі України закладено понад півмільйона протитанкових мін

У зоні відповідальності оперативного командування “Північ” зафіксовано понад півмільйона протитанкових мін. Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Північ” генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Telegram-канал “Ми-Україна.

Також були встановлені невибухові загородження та об’єкти транспортної інфраструктури.  

Крім того, роботи тривають і над фортифікаційним обладнанням позицій силами місцевих органів влади.

“Ми разом створюємо такі умови, щоб державний кордон України у Північній операційній зоні був повністю непрохідний для ворожих сил. За тісної взаємодії з головами військових адміністрацій будуємо військові інженерно-технічні i фортифікаційні споруди. Встановлюємо додаткові камери спостереження. Робота в цьому напрямі триває цілодобово”, - зазначив Наєв.

Він додав, що організовано взаємодію з військовими адміністраціями стосовно забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, що українські сапери на півдні України винайшли оригінальний спосіб виявляти російські міни. Для цього ЗСУ використовують дрони з тепловізорами, які засвічують розпалені від сонця міни.

Як повідомляли "Ми-Україна", Туреччина, Румунія і Болгарія планують створити спеціальний підрозділ, який буде знешкоджувати міни у Чорному морі.

Головне