На підконтрольну територію України повернули літню жінку із донькою

На підконтрольну територію України повернули літню жінку із донькою

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути літню жінку із донькою. Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, вони потрапили на українську територію через контрольно-пропускний пункт "Мокрани — Доманове", що на Волині. Там постійно працює працівник Офісу омбудсмена, який оперативно реагує на запити та до якого громадяни можуть звернутися в разі потреби.

"Тож коли до нас надійшло звернення з проханням посприяти у виїзді з тимчасово окупованої території України літньої жінки та її дорослої доньки, наявність працівника на кордоні дозволила швидко відреагувати на нього. Громадянки на тимчасово окупованій території перебували у складних умовах, вони не мали можливості отримати необхідний догляд. Літня жінка повністю втратила зір, а її донька через проблеми зі здоровʼям потребує постійного догляду", - заявив Лубінець.

Він додав, що наразі жінки отримують всю необхідну допомогу.

Нагадаємо, що українські розвідники повернули український прапор на будівлю школи-інтернату №38 в Нью-Йорку Донецької області.

Як повідомляли "Ми-Україна", за тиждень до України повернули 23 дитини з тимчасово окупованих територій.

Головне