На орбіті ледь розминулись російський супутник та космічний корабель США

На орбіті ледь розминулись російський супутник та космічний корабель США

На навколоземній орбіті - на висоті 600 км над Землею - цього тижня ледь не сталось зіткнення російського супутника "Космос 2221" та американського космічного корабля TIMED. Потенційна "аварія" могла відбутися у середу, 28 лютого, пише CBS News. 

За подією пильно слідкували Пентагон та Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору, однак об'єкти, пройшовся один повз іншого в небезпечній близькості, уникнули потенційного зіткнення. У NASA пояснили, що у разі, якщо б "космічна аварія" все ж трапилась, це б призвело до утворення значної кількості сміття. 

Фахівці наголосили, що ці два орбітальних космічних апарати у майбутньому ще зближатимуться, однак кожного наступного разу відстань між ним ставатиме більшою.

NASA та американську відомство продовжать тримати ситуацію на контролі.

Нагадаємо, раніше цього місяця низка американських ЗМІ, посилаюсь на дані розвідки повідомили про наміри росіян створити ядерну космічну зброю, яка могла б знищувати супутники. Наразі у США є дані, що рф вдалося досягти певного прогресу у зусиллях з розробки такого озброєння космічного базування. Російська сторона інформацію про розробку нової зброї назвали голослівними чутками та "зловмисним вигадуванням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова стратегія Кремля: космічна зброя як шантаж великої політики 

Як писав "Ми-Україна" раніше, витік секретних роісйських документів показав, що ЗС рф провели репетицію використання тактичної ядерної зброї на випадок вторгнення Китаю в рф

Головне