На Олімпіаді українську каноїстку Анастасію Рибачок змусили цензурувати свій човен

На Олімпіаді українську каноїстку Анастасію Рибачок змусили цензурувати свій човен

Українську каноїстку Анастасію Рибачок на Олімпійських іграх-2024 змусили цензурувати патріотичний напис на своєму човні. Про це повідомила компанія BGV Group Management.

Як повідомили в компанії BGV Group Management, яка є офіційним партнером Рибачок, Міжнародна федерація каное розгледіла у написі ознаки пропаганди.

"Міжнародний олімпійський комітет забороняє розміщувати на човнах будь-які написи, пов’язані з війною. Наприклад, ми не можемо написати "Stop War". Вони вважають це пропагандою. Але ж напис "I am Ukrainian" – це інше, він вказує на нашу приналежність до України, це важливо", – цитують її слова в компанії.

За інформацією від компанії-спонсора, для Анастасії Рибачок було придбано нове каное, на якому вона планує виступати в індивідуальних змаганнях 9 серпня. Спортсменка особисто розробила дизайн човна, включивши напис "I am Ukrainian", що мав особливе значення для всієї української команди.

Однак Міжнародна федерація каное розцінила цей напис як потенційно пропагандистський і вимагала частково його видалити. Федерація змусила зафарбувати частину фрази на човні української спортсменки.

Нагадаємо, апеляційний суд підтвердив довічний термін ув’язнення для колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури, який передавав росіянам розвіддані про позиції ЗСУ та наслідки обстрілів, завдяки матеріалам Служби безпеки України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, чотири мирних жителя загинули і ще один отримав поранення внаслідок російських обстрілів на Донеччині.

Головне