На окупованих територіях України росіяни знищили 60 тисяч гектарів лісу

На окупованих територіях України росіяни знищили 60 тисяч гектарів лісу

Російські окупанти не лише масово вирубують ліси на захоплених територіях, але й просто нищать їх усіма можливими способами. За оцінкою Держлісагентства, внаслідок воєнних дій шкоди завдано майже 30% усіх лісів України. Про це повідомили в дослідженні NGL.media.

За два роки війни росіяни повністю знищили на окупованих ними територіях понад 60 000 гектарів лісів – переважно там, де і раніше лісу було небагато. 

За даними Держлісагентства, від лютого 2022 року зникло безвісти 97 українських лісників, підтверджена загибель ще 116.

У Харківській області ліси займають 15% площі області. Внаслідок бойових дій 40-45% території лісів або знищена пожежами, або замінована. А в Донецькій області від атак російської армії зазнав пошкоджень національний природний парк "Святі гори", розташований у Краматорському і Бахмутському районах — він на 80% знищений.

Нагадаємо, українські хакери знищили дата-центр OwenCloud, яким користувався російський військово-промисловий комплекс, а також нафтогазові та телекомунікаційні компанії. Про це повідомляє "Армія.TV". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні росіяни атакували до 80% теплової генерації, більше половини гідрогенерації і велику кількість підстанцій.

 

Головне