На окупованих територіях України росіяни вчать дітей керувати дронами

На окупованих територіях України росіяни вчать дітей керувати дронами

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники вчать дітей керувалити БпЛА. Про це на Facebook-сторінці написав засновник "Східної правозахисної групи" Павло Лисянський.

За його словами, росіяни діють не хаотично, у них існує так звана "стратегія розвитку безпілотної авіації рф на період 2030 і 2035 років".

"На окупованій території України почастішали випадки залучення дітей до управління БПЛА. Але окупанти діють не хаотично, вони мають цілу "стратегію розвитку безпілотної авіації РФ на період до 2030 і 2035 років", - зазначив Лисянський.

Він розповів, що наразі реалізовуються освітні програми "безпілотні авіаційні системи", за якими залучають дітей віком від 7 до 17 років. За цими програмами проходять навчання понад 600 тисяч дітей на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що влада країни-агресорки росії вирішила вилучати гаджети у солдат, коли вони перебувають у зоні бойових дій в Україні. Таким чином росіяни хочуть приховати рівень втрат у війні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на тимчасово окупованих територіях загарбники створюють окремі загони при "МВС", завданням яких будуть фільтраційні дії місцевого населення.

Головне