На окупованій ЗАЕС росіяни тримають до 1000 військових - голова Енергодара

На окупованій ЗАЕС росіяни тримають до 1000 військових - голова Енергодара

На окупованій Запорізькій АЕС перебуває близько тисячі російських військових, озброєних у тому числі й фугасною зброєю. Про це міський голова Енергодара Дмитро Орлов розповів в інтерв'ю німецькому виданню "Taz".

Це створює значну загрозу безпеці, враховуючи близькість до ядерних об'єктів, що може призвести до серйозних наслідків. 

Крім військового контингенту, на захопленій станції працюють кілька тисяч співробітників, найнятих компанією, яка пов'язана з російським концерном "Росатом".

"На ЗАЕС близько 1000 окупантів. Включно зі своєю зброєю. І тому в безпосередній близькості від ядерних об’єктів є фугасна зброя. Це величезний ризик безпеці, який може мати дуже серйозні наслідки", - заявив Орлов.

Нагадаємо, уряд України ухвалив поправки до механізму державного фінансування громадян, які обладнують свої домогосподарства установками для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел. Про це повідомили на сайті КМУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Австралія вивела з експлуатації всі танки M1A1 Abrams, які раніше просила передати їй Україна. Незважаючи на запити Києва, Канберра вирішила замінити старі танки на новіші моделі.

Головне