На окупованій Луганщині від початку року пожежі знищили 7000 гектарів лісів

На окупованій Луганщині від початку року пожежі знищили 7000 гектарів лісів

Від початку 2024 року на території тимчасово окупованої Луганської області численні пожежі призвели до знищення майже 7 тисяч гектарів лісових масивів. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, за цей час у так званій ЛНР сталося вже 176 випадків загоряння. Подекуди займалися житлові масиви, розташовані поблизу лісів. 

“Село, де ще залишаються люди, зазнало обстрілів з мінометів та артилерії – ствольної та реактивної. Також в районі населеного пункту росіяни завдали авіаційного удару”, - зазначив Лисогор.

Вживають профілактичних заходів – встановили 39 стендів з відповідною інформацією та 42 шлагбауми, які мають стати перешкодою для перебування в лісі.

Нагадаємо, зранку 11 червня в лікарні помер один з потерпілих від російського обстрілу Харкова, що стався напередодні. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за спробою підпалу празьких міських автобусів минулого тижня може стояти Москва. На цьому публічно наголосив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, пише Reuters. 

Головне