На окупованій Луганщині "голосів" на псевдовиборах більше, ніж жителів тих територій, - ОВА

На окупованій Луганщині

На ТОТ Луганської області окупанти відзвітували про кількість "голосів" під час псевдовиборів президента рф, яка перевищує чисельність населення на тих територіях. Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

"Звідки з’явилося стільки виборців - загадка. Адже їхня кількість перевищила населення "республіки", - наголосив Лисогор.

Окупанти стверджують, що участь у псевдовиборах на окупованій Луганщині взяли понад 326 тисяч осіб. Ця кількість відповідає чисельності населення загарбаних у 2022 році територій разом із дітьми.

Дострокові псевдовибори проводилися виключно на прифронтових територіях і населених пунктах, куди важко дістатися, але бюлетені туди  доставили. 

росія стверджує, що на окупованій частині області за путіна буцімто "проголосували" 94,12% так званих виборців. Лисогор наголосив, що "будь-яке волевиявлення на окупованих територіях під дулом автомата - не більше, ніж фарс". 

Нагадаємо, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловила думку стосовно "виборів" президента рф та назвала їх "бюрократичною процедурою" або "електоральними заходами". Про це йдеться у відомстві.

"Проведення "виборів" за таких умов і у такий спосіб, як вони відбулися, робить їх нікчемними, а особу, яка самопризначила себе переможцем такого типу змагань – абсолютно нелегітимною", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, країни світу, зокрема США, Литва, Велика Британія, Латвія, Польща, Чехія та Німеччина, розкритикували російські президентські вибори, у яких переміг володимир путін.

Головне