На окупованій Херсонщині всіх першачків примусово зарахували в "Орлята росії"

На окупованій Херсонщині всіх першачків примусово зарахували в

На окупованій території Херсонської області всіх першачків росіяни примусово зарахували в "Орлята росії". Це дитяче крило "волонтерського" руху “рух перших”, який фінансується Кремлем.

Про це повідомив Центр національного спротиву. Як зазначається, подібними методами російські окупанти намагаються самоідентифікацію цілого покоління українців на захоплених територіях.

Фактично “Орлята росії” є аналогом радянських “жовтенят”. Вступ до програми на ТОТ є примусовим, у рамках заходів, які буде організовувати проєкт, цьогорічні першокласники будуть відвідувати пропагандистські заходи. Як  пише Центра нацспротиву, там дітям будуть промивати мізки з самого малечку.

Нагадаємо, інформація стосовно виведення підрозділів окупаційної армії з лівобережжя Херсонської області не відповідає дійсності. Оголошення так званого "перегрупування" є вкиданням ворога, яка має на меті відволікти українських захисників. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України щодо дій мовознавиці Ірини Фаріон, яка опублікувала в мережі дані про студента з окупованого Криму.

Головне