На окупованій частині Херсонщини окупанти, можливо, будуть депортувати людей

На окупованій частині Херсонщини окупанти, можливо, будуть депортувати людей

На окупованій частині Херсонської області російські окупаційні війська, ймовірно, готуються до депортації людей.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі марафону "Ми-Україна" на телеканалі "Ми-Україна".

"Тиск на людей дуже сильний. Окупанти не зупиняють процеси примусової паспортизації. Ми бачимо також можливу підготовку до депортації. Окупаційна влада називає це, чомусь, добровільна евакуація, але у людей дуже часто немає вибору", - пояснив Соболевський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков розповів, що близько 500 тис. гектарів земель заміновано на Херсонщині, зокрема у правобережній частині регіону. За його словами, на розмінування цих територій піде близько 10 років.

Крім того, СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів з окупаційного “МВС рф” у Херсонській області. Вони займалися фабрикуванням справ проти українців. Як зазначається, усі 12 осіб вступили до створеного агресором “головного управління МВС рф Херсонської області”. Серед ідентифікованих колаборантів є 30-річна мешканка обласного центру. Вона добровільно погодилась стати “слідчим” в одному з “райвідділів” псевдоустанови. Перебуваючи на”посаді”, зловмисниця брала участь у незаконних затриманнях та ув’язненні місцевих жителів, які чинили супротив окупантам.

Співробітники Служби безпеки також викрили трьох колишніх правоохоронців. Вони підтримали російську збройну агресію та вступили до лав окупантів.

Напередодні стало відомо, що правоохоронці розслідують 40 справ про державну зраду працівників пенітенціарної служби у Херсоні.

Головне