На околицях Вугледара росіян немає, але в місто намагаються прориватися ворожі ДРГ - ОВА

На околицях Вугледара росіян немає, але в місто намагаються прориватися ворожі ДРГ - ОВА

За повідомленням голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, ситуація навколо Вугледара залишається напруженою, але контрольованою. Про це повідомили в ефірі національного телемарафону. 

"На даний момент російських військ на околицях Вугледара немає. Однак ворожі диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) постійно намагаються прорватися до міста. Наші захисники успішно виявляють та знищують ці групи", - заявив Філашкін.

Він підкреслив, що українські військові завдали значних втрат ворогу на підступах до міста, знищивши велику кількість російської техніки. Незважаючи на це, спостерігається певне просування російських сил у напрямку Вугледара.

"Місто ще не захоплене, і ми докладаємо всіх зусиль, щоб цього не сталося", - наголосив голова ОВА.

Філашкін також повідомив про складну гуманітарну ситуацію у Вугледарі. За його словами, в місті залишається близько 100 цивільних осіб, які відмовляються евакуюватися. Доставка гуманітарної допомоги майже припинилася через постійні обстріли всіх шляхів, що ведуть до міста.

Нагадаємо, спецпідрозділ Головного управління розвідки України провів успішну операцію на Вовчанському агрегатному заводі в Харківській області. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер спецпідрозділу "Тимура" ГУР з позивним Вікінг.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти знищили в Україні уже усі ТЕС та найбільші ГЕС. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Генеральній асамблеї ООН.

Головне