На Одещині затримали "бізнесменів", які переправляли ухилянтів за кордон

На Одещині затримали

В Одеській області знову затримали трьох "бізнесменів", які переправляли ухилянтів за кордон за хабар розміром 10 тис. доларів.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, було затримано співробітника військово-лікарської комісії та двох його спільників.

"За даними слідства, група осіб, до складу якої входили адвокат столичного регіону, співробітник військово-лікарської комісії одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в м. Одеса і двоє пособників, організували масштабну схему з виготовлення документів для ухилення військовозобов’язаних від призову на військову службу", - йдеться в повідомленні.

Вартість послуги складала 10 000 доларів США з людини, передає Офіс генпрокурора. Після отримання грошових коштів від ухилянтів їх направляли до Одеси для проходження ВЛК. На цьому етапі двоє пособників допомагали їм отримати висновок про непридатність до військової служби нібито за станом здоров’я.

"На підставі цих документів чоловіки були звільнені від призову на військову службу та мали можливість вільно виїжджати з території України за кордон", - розповіли у відомстві.

Тільки у вказаному РТЦК послугами учасників схеми могли скористатися більше 100 чоловіків призовного віку.

Правоохоронці провели обшуки службових приміщеннях РТЦК та СП міста Одеси і за місцями проживання, у ході яких виявлено докази протиправної діяльності.

Таким чином було повідомлено про підозру співробітнику ВЛК одного з РТЦК та СП Одеси, а також двом пособникам у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та одержанні неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Одесі затримали військового чиновника, який вкрав гроші на будівництві спорткомплексу для воїнів Збройних сил України.

Головне