На Одещині два "шахеди" влучили в адмінбудівлю припортового об'єкта, – ОВА

На Одещині два

Росіяни атакували дронами Одещину у ніч на вівторок, 11 липня. Ціллю ворога став один з портів області, розповів очільник місцевої ОВА Олег Кіпер.

Проте на заваді ворожим планам стала українська протиповітряна оборона.

"22 дрони знищено силами ППО півдня, два влучили в адмінбудівлю припортового об'єкта. Через падіння уламків збитих дронів сталося займання двох припортових терміналів, в тому числі зернового", - розповів Кіпер.

За його даними, рятувальники оперативно прибули на місце та загасли вогонь. Обійшлося без критичних руйнувань та людських жертв.

Як відомо, 11 липня вночі Україна пережила чергову атаку дронами іранського виробництва типу Shahed. В цілому по українській території ворог запустив 28 ударних БпЛА, 26 з них було ліквідовано силами та засобами протиповітряної оборони. Повітряні цілі противник з південно-східного напрямку, а саме з міста Приморсько-Ахтарськ.

Однією з цілей ворога став Київ. Противник здійснив спробу атаки столиці “шахедами”, проте усі повітряні цілі силами ППО були збиті. Поліція Київщини повідомила про падіння уламків в одному з населених пунктів області. За даними відомства, є певні руйнування, проте люди не постраждали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати попередили Кремль про неминучу відповідальність у разі створення ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції. Речник Державного департаменту США Меттью Міллер наголосив, що російському керівництву слід було б ретельно подумати, чи хоче воно так ризикнути.

Головне