На Одещині затримано злочинну групу, яка "вибивала" 400 тисяч грн у військового, - Одеська обласна прокуратура

На Одещині затримано злочинну групу, яка

Шістьом жителям Одеси повідомлено про підозру за вимагання 400 тис. грн у військовослужбовця під час воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

Правоохоронці Одещини викрили злочинну групу, яка вимагала 400 тис. грн у військовослужбовця, посилаючись на неіснуючий борг. Підозрювані, погрожуючи розправою, вимагали гроші та навіть забрали 5 тис. грн і 300 доларів США у потерпілого з його оселі.

Шістьом учасникам злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Також перевіряється їхня причетність до інших подібних злочинів в регіоні.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала посадовця Укренерго. Фігурантом справи є керівник департаменту безпеки держпідприємства, відповідальний за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України. Він намагався виправдовувати воєнні злочини окупантів, зокрема повітряні атаки на цивільну інфраструктуру.

Посадовець повідомляв своїм знайомим інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах, вихваляючи кремлівський режим і висловлюючи бажання до масового вбивства українців.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала агентку ФСБ, яка стежила за позиціями ЗСУ біля Покровська. Після виконання ворожих завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як "переселенка" до Євросоюзу, а потім – до рф.

Головне