На Одещині затримали подружжя, яке незаконно перевозило чоловіків за кордон, - ДПСУ

На Одещині затримали подружжя, яке незаконно перевозило чоловіків за кордон, - ДПСУ

Оперативники Подільського та Одеського загонів зупинили два легковики на кордоні з Молдовою, у яких подружжя водіїв намагалося незаконно переправити сімох чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

На прикордонні з Молдовою оперативники Подільського та Одеського загонів зупинили два легковики, за кермом яких перебувало подружжя. Вони намагалися переправити через державний кордон сімох чоловіків призовного віку. Подружжя отримало за свою діяльність по 200 доларів США з кожного пасажира і 10 тисяч гривень від організатора злочинної схеми.

Організатор, який надавав інструкції через телеграм-канал, планував отримати від 80 до 120 тисяч гривень від кожного “клієнта” після успішного переправлення. Подружжя виконувало вказівки організатора і використовувало маршрути через придністровський сегмент.

Затримання відбулося на околиці Балти Подільського району. 

Повідомлення щодо подружжя було направлено до Нацполіції, за ознаками кримінального правопорушення за ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України)

Пасажирів затриманих автівок притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України), справи скеровано до суду.

Як писали “Ми-Україна” раніше, оперативники викрили масштабну схему незаконного переправлення чоловіків через державний кордон в Одеській області. 48 чоловіків, які хотіли уникнути мобілізації, були затримані в кузові вантажівки за кілька кілометрів від кордону з невизнаним Придністров'ям.

Головне