На Одещині затримали двох іноземців, які у рефрижераторі перевозили за кордон 16 чоловіків

На Одещині затримали двох іноземців, які у рефрижераторі перевозили за кордон 16 чоловіків

Співробітники поліції затримали двох іноземців, які організували незаконний переправлення через кордон українських чоловіків призовного віку. Зловмисники приховували призовників у рефрижераторах з м’ясом.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Згідно з розслідуванням, двоє 39-річних іноземців, які займалися перевезенням м'ясної продукції, організували нелегальне переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Вони сховали 16 військовозобов’язаних чоловіків у рефрижераторі з м'ясом великої рогатої худоби та намагалися вивезти їх до Республіки Молдова через пункт пропуску.

За організацію переправлення кожен “клієнт” мав сплатити від 6000 до 8000 доларів, а додатково зловмисники планували отримати по 2000 євро за виготовлення штампа про законний в’їзд на територію Молдови.

Під час обшуків поліція вилучила вантажівку, документи, мобільні телефони, що використовувалися для організації переправлення, та інші докази злочинної діяльності.

Іноземців затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон, керівництво такими діями та сприяння їх вчиненню). Санкція статті передбачає до дев'яти років ув'язнення з конфіскацією майна і можливістю позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень. Досудове розслідування триває.

Як писали “Ми-Україна” раніше, прикордонники Мукачівського загону ввечері 3 серпня затримали групу з десяти чоловіків та їх провідника на кордоні з Угорщиною.

Головне