На Одещині виявили плантацію конопель на суму майже 300 млн грн: 332 тисячі кущів

На Одещині виявили плантацію конопель на суму майже 300 млн грн: 332 тисячі кущів

На території Роздільнянського району, за кілька кілометрів від кордону з Молдовою, правоохоронці виявили плантацію з 332 000 кущів конопель, загальною вартістю близько 300 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Поліція Одещини виявила масштабну плантацію конопель на земельній ділянці, що належить державному лісовому фонду України. Плантація, площею близько сім гектарів, знаходилася поблизу державного кордону з Молдовою та оброблялася спеціальною технікою місцевого лісництва. Оперативники встановили, що за допомогою техніки здійснювалися оранка землі та догляд за насадженнями.

На місці виявили 332 000 кущів конопель, трактор із причепом, що належить лісовому господарству. Загальна вартість вилучених рослин на чорному ринку сягає близько 300 мільйонів гривень. Усі рослини були знищені.

Кримінальне провадження розпочато за статтею 307 Кримінального кодексу України. Заходи щодо викриття незаконної діяльності проводилися за участі прикордонної служби та оперативно-розшукового відділу.

“Наразі встановлюється коло осіб, які можуть бути причетні до незаконної діяльності”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронці Києва 20 вересня викрили злочинну групу, яка займалася збутом канабісу в трьох областях та організувала нарколабораторії, забезпечуючи дохід у 10 мільйонів гривень на місяць.

Як писали “Ми-Україна” раніше, керівник агентурної групи отримав довічний термін ув’язнення за підготовку терактів проти Збройних сил України. Його спільнику суд призначив 15 років позбавлення волі.

Головне