На Одещині школярка зарізала та спалила свою подругу

На Одещині школярка зарізала та спалила свою подругу

Суд визнав осудною 14-річну дівчину, яка на початку січня цього року жорстоко вбила свою 14-річну подругу на березі Дунаю в Ізмаїлі, що в Одеській області. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція в Одеській області.  

Тіло вбитої з множинними ножовими пораненнями виявив місцевий житель. Поліція встановила, що до злочину причетна знайома загиблої, учениця паралельного класу.

Під час досудового розслідування зловмисниця зізналася у скоєному. Вона розповіла, що давно виношувала план вбивства, бо була на подругу ображена через нібито крадіжку.

Дівчина заздалегідь підготувала ніж, олію та сірники. Під приводом сюрпризу вона заманила подругу на прогулянку до річки, де зв'язала їй очі та попросила сісти на простирадло після чого та завдала кілька смертельних ударів ножем. Щоб приховати сліди злочину, тіло вбитої облила олією та підпалила, втікаючи - ніж кинула у вогонь.

Суд визнав, що на момент скоєння злочину дівчина усвідомлювала свої дії та могла ними керувати. Їй інкриміновано ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

За словами начальника слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолія Маршавки, ні сама зловмисниця, ні її родина раніше в поле зору поліції не потрапляли.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань передало справу співробітника Управління державної охорони, який вбив підлітка у столичному фунікулері.

Головне