На Одещині рецидивіст хотів вивезти ухилянтів за кордон через Придністров'я

На Одещині рецидивіст хотів вивезти ухилянтів за кордон через Придністров'я

В Одеській області рецидивіст намагався вивезти ухилянтів за кордон через невизнане Придністров'я. Його викрили та затримали. Про це повідомила Служба безпеки України в Telegram-каналі.

Як зазначається, перебуваючи за кермом власного авто, організатор "банди" намагався "прорвати" державний кордон і вивезти двох ухилянтів до невизнаного Придністров’я. За "послугу" чоловік отримав від двох клієнтів 7 тис. доларів.

Чоловік виявився киянином, який вже відбував покарання за наркоторгівлю. Для створення "бізнесу" по вивезенню ухилянтів за кордон він залучив двох спільників, які проживають на території так званої "ПМР". Клієнтів вони знайшли через Telegram-канал. Там вони пропонували військовозобов’язаним за гроші втекти за кордон.

"Банда" гарантувала своїм клієнтам, що переправить їх до однієї з європейських країн в обхід контрольно-пропускних пунктів через невизнане Придністров'я. Для цього організатор використав свій приватний будинок на прикордонні Одеської області, який став "перевалочним пунктом" для збору ухилянтів. Там їм проводили інструктаж щодо часу та місця перетину кордону. Крім того, зловмисники відпрацьовували алгоритм дій на випадок затримання правоохоронними органами.

Під час обшуків в організатора "схеми" виявили:

  • банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • готівку в іноземній валюті, одержану злочинним шляхом.

Затриманому рецидивісту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Йому загрожує до семи років тюрми.

сбу1.jpg (142 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала російського агента, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, аби шпигувати за колонами Збройних сил України.

Головне