На Одещині прикордонники затримали "футбольну команду" за спробу незаконно перетнути кордон

На Одещині прикордонники затримали

Прикордонники Білгород-Дністровського загону 19 травня затримали на околиці села Старокозаче Одеської області групу з 11 осіб, які планували незаконно потрапити до Молдови.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як з'ясувалося, затримані - це жителі Харківської, Полтавської, Одеської та Черкаської областей, які знайшли в одному із закритих Telegram-каналів оголошення про допомогу з незаконного перетину кордону. Їм пообіцяли безперешкодний виїзд за кордон за 3-15 тисяч доларів США з особи.

Отримавши інструкції від перевізників, “гравці” прибули до вказаного місця біля кордону, де на них вже чекав 30-річний водій мікроавтобуса.

Завдяки пильності місцевого жителя, прикордонники запобігли дороговартісному трансферу - групу було затримано, щойно вона дісталася до обумовленого місця зустрічі.

На затриманих складено протоколи про адміністративне правопорушення за незаконний перетин або спробу незаконного перетину державного кордону України. Матеріали справ скеровано до суду.

Щодо водія мікроавтобуса, то його дії, ймовірно, підпадають під статтю незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Наразі триває розслідування.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Китай та росія посилюють свій альянс і це викликає занепокоєння. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Головне