На надувному матраці до Молдови: прикордонники затримали чергового ухилянта

На надувному матраці до Молдови: прикордонники затримали чергового ухилянта

Прикордонники перешкодили 39-річному українцеві у спробі переплисти повноводний Дністер та незаконно потрапити до Молдови.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Човен Держприкордонслужби врятував чоловіка від потенційної небезпеки. Українець намагався дістатися сусідньої країни, користуючись надувним матрацем, і не покладався на те, що швидка течія та розлив Дністра можуть ускладнити його план.

Щоб уникнути порушення кордону та можливого нещасного випадку, до нього було вислано човен прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піти до армії навесні 2024-го – складніше, ніж навесні 2022-го

Згодом виявилося, що організаторами цієї небезпечної подорожі були зловмисники, які спілкувалися з чоловіком через месенджер і надавали інструкції щодо використання матрацу та розміщення особистих речей. За ці послуги вони вимагали 4000 євро, частину коштів українець вже передав авансом.

Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності, а справу буде розглянуто у суді.

Нагадаємо, Співробітники СБУ зупинили ще три схеми уникнення мобілізації та незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Затримано чотирьох організаторів нелегальних міграційних "трафіків" у різних областях України. Вони за гроші допомагали ухилянтам виїхати за кордон, використовуючи підроблені документи або обходячи прикордонні контрольні пункти. Вартість цих послуг становила до 15 тисяч доларів США.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, під Сімферополем спалахнули залізничні цистерни з паливом.

Головне