На Миколаївщині вогонь охопив поля з пшеницею: у ДСНС показали наслідки (відео)

На Миколаївщині вогонь охопив поля з пшеницею: у ДСНС показали наслідки (відео)

У Миколаївській області продовжують реєструвати випадки загорянь на полях. Необережне поводження з вогнем або навмисні підпали призводять до масштабних пожеж на полях.

По це повідомили у прес-службі ДСНС.

"16 липня о 10:50 на пункт зв'язку 16 державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загоряння пшениці на корені, пожнивних рештках і лісосмузі за межами с. Красне Воскресенської територіальної громади Миколаївського району", — заявляють рятувальники.

Після прибуття за допомогою оперативних дій, застосовуючи пожежні стволи на підручні засоби, рятувальникам вдалося локалізувати й ліквідувати горіння на площі 10 га.

У ДСНС зазначили, що вогнем знищено також автомобіль ВАЗ 2103, пошкоджено ще дві лісосмуги та зрошувальну консоль. Завдяки професійним діям рятувальникам врятовано поле пшениці площею понад 70 га.

“Рятувальники наголошують на необхідності дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах, особливо в пожежонебезпечний період”, — додали в повідомленні.

 Нагадаємо, 16 липня окупанти вдруе за добу вдарили по Харкову, на місці влучання виникла пожежа.

“Харків вдруге з початку доби під ударом ворога. Попередньо влучання в Основʼянському районі. Будьте обережні і користуйтесь укриттями під час повітряної тривоги”, – йдеться у повідомленні.

У той же час голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що на місце влучання відправилися екстрені служби.

“Окупанти завдали ударів по Харкову. Профільні служби виїхали на місця викликів. Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється”, – повідомив Синєгубов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у росії заявили про припинення дії “зернової угоди”.

Головне