На Миколаївщині нейтралізували одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни

На Миколаївщині нейтралізували одну із найбільших агентурних мереж рф за час війни

На Миколаївщині співробітники СБУ нейтралізували одну із найбільших агентурних мереж росії за час повномасштабної війни.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, до складу мережі входило 13 місцевих жителів, які працювали на російську ФСБ.

Агенти збирали розвідувальні дані про місця базування та переміщення ЗСУ на території Миколаївської області. Вони коригували російські удари по соціальній та житловій інфраструктурі області. Завдяки їх наводці загарбники вдарили по багатоповерховому будинку у Миколаєві восени минулого року із ЗРК С-300. Тоді загинуло семеро осіб ,серед яких - дитина.

Координати об'єктів зрадники передавали через зв'язкового - прокремлівського блогера Сергія Лебедєва, який відомий під псевдонімом "Лохматий". Його СБУ викрила ще в червні 2023 року і повідомила про підозру в державній зраді та в порушенні законів та звичаїв війни. Було встановлено, що Лебедєв дистанційно створив на Миколаївщині агентурну мережу за вказівкою російських спецслужб.

До складу мережі увійшли 13 місцевих мешканців, які були підписані на його Telegram-канал. Усіх учасників агентури рф затримали за різними місцями перебування.

СБУ повідомила дев’ятьом затриманим про підозру за ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Ще чотирьох учасників ворожої агентури суд вже визнав винними у вчинених злочинах і призначив їм від восьми до 15 років за ґратами. Сергію Лебедєву також інкриміновано за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила рецидивіста, який допомагав російським загарбникам встановлювати мінні поля під час окупації Харківської області.

Головне