На Миколаївщині директор оборонного заводу та підрядник підозрюються у розтраті 2 млн грн

На Миколаївщині директор оборонного заводу та підрядник підозрюються у розтраті 2 млн грн

Директору одного з оборонних підприємств Миколаївської області та керівнику підрядної організації, яка проводила модернізацію стендів для випробувань двигунів та турбогенераторів, оголошено підозру у розтраті понад 2 мільйонів гривень. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Як з’ясували слідчі, посадовці уклали договір на модернізацію стендів, але підрядник виконав роботи лише частично.

Щоб приховати розкрадання, директор оборонного підприємства підписав та завірив печаткою акт приймання-передачі робіт з неправдивими даними, на підставі яких комерційна структура отримала кошти.

Наразі обом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Їм інкриміновано ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Україна не повинна застосувати надану їй зброю на території росії.

Головне