На Львівщині згоріла церква XIX століття: в ДСНС показали відео

На Львівщині згоріла церква XIX століття: в ДСНС показали відео

У селі Сможе на Львівщині сталася пожежа у дерев'яній церкві, що має історію з XIX століття. Вогонь було загасено, але спадщина національного значення була повністю зруйнована.

Про це повідомили в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Поки пожежники прибули на місце події, полум'я охопило велику частину церкви і вже поширювалося на значну площу. Виникло значне задимлення, існувала загроза переходу пожежі на дерев'яну дзвіницю, яка знаходилася поруч. Пожежу було складно ліквідувати через швидке поширення вогню дерев'яними конструкціями церкви. Внаслідок пожежі куполи церкви обвалилися.

Пожежу ліквідували о 12:37. Церква була повністю зруйнована вогнем, однак дзвіницю вдалося врятувати. Людей, що постраждали через пожежу, немає.

В даний момент встановлюються причини виникнення пожежі.

Довідка.

Церква Святого Архангела Михаїла була зведена у XIX столітті. З 1979 року вона була внесена до списку пам'яток архітектури державного значення (згодом — національного значення). Цю споруду спільно використовували громади Української греко-католицької церкви та Православної церкви України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, фахівці Інституту вивчення війни вважають, що нові атаки російських сил на енергетичну систему України мають за мету підірвати оборонно-промисловий потенціал країни.

Головне