На Львівщині з кишковою інфекцією госпіталізували 23 неповнолітніх

На Львівщині з кишковою інфекцією госпіталізували 23 неповнолітніх

На Львівщині 23 дітей віком від 10 до 16 років шпиталізовані з гострою кишковою інфекцією, стан пацієнтів, повідомляє Львівський обласний центр контролю і профілактики хвороб, – середньої важкості.

Стан госпіталізованих - середньої важкості. Основні симптоми хворих - загальна слабкість, підвищення температури тіла, біль у животі, нудота та блювота.

У Центрі контролю та профілактики хвороб зазначили, що спалах гострої кишкової інфекції стався в одному із закладів відпочинку. Тим часом видання Lviv.Media, пише, що усі госпіталізовані - діти віком від 10 до 16 років. Вони потрапили до лікарні з туристичної бази "Карпати" у Стрийському районі.

"На туристичній базі "Карпати" (село Кам’янка, Сколівської територіальної громади) розміщено приватні табори Forest Land і "Гірські пригоди". Відповідно до договору від 11.06.2024 р. № 30/05П "Про співпрацю з надання послуг тимчасового розміщування (проживання) на туристичній базі "Карпати", відповідальність за життя і здоров’я дітей та медичне обслуговування несе замовник послуг із тимчасового розміщення", – повідомляє дирекція "Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді".

Дітей з отруєнням госпіталізували з приватного табору, який орендує приміщення бази.

Нагадаємо, президента України Володимира Зеленського прибув в Брюсселі на саміті Європейського Союзу. Про це президент України повідомив у власному Telegram-каналі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з початку 2025 року більше українських новобранців зможуть проходити базову підготовку в Німеччині. Про це командувач німецькими частинами в багатонаціональному корпусі, генерал-лейтенант Андреас Марлоу повідомив Reuters. 

Головне