На Львівщині військовий посадовець взяв хабар за бронювання від мобілізації

На Львівщині військовий посадовець взяв хабар за бронювання від мобілізації

Військовий посадовець на Львівщині затриманий за підозрою у спробі отримати вісім тисяч доларів від військовозобов’язаного за обіцянку вплинути на ТЦК для отримання бронювання від мобілізації.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, 35-річний начальник квартирно-експлуатаційної служби військової частини вирішив скористатися своїми зв’язками та отримати гроші за “допомогу” військовозобов’язаному. Підозрюваний планував вплинути на колег із ТЦК та підготувати пакет документів для бронювання протягом двох тижнів.

Військового затримали під час отримання обумовленої суми коштів у відповідності до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід, а слідчі перевіряють можливу причетність інших осіб до злочину.

За процесуального керівництво у справі здійснює Львівська спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону фігуранту повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). 

Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Як писав “Ми-Україна” раніше, колишній депутат Вінниччини спробував ухилитися від мобілізації за допомогою підробленої довідки про цироз печінки. Схема була розкрита, а причетні до неї медики затримані.

Головне