На Львівщині підприємець привласнив майже 1 000 000 гривень, які призначалися для ВПО

На Львівщині підприємець привласнив майже 1 000 000 гривень, які призначалися для ВПО

У Львівській області викрили та ліквідували схему розкрадання бюджетних коштів, які призначалися для переселенців. Про це повідомили у пресцентрі Головного управління Служби безпеки у Львівській області.

Злочинну схему організував місцевий підприємець. Він отримував гроші від Мінсоцполітики, які призначалися для забезпечення потреб першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб. Однак частину коштів він не віддав ВПО, а привласнив. Йдеться про суму у майже один мільйон гривень.

"Як встановили оперативники, одному з суб’єктів господарювання зі Львівщини, згідно поданих пропозицій в рамках державної програми, було виділено близько 9 млн грн. Проте підприємець безпідставно привласнив бюджетні кошти, так як по факту не надав повного обсягу послуг для забезпечення проживання ВПО. Також встановлено, що певна кількість осіб на яких він отримував гроші на вказаний момент вже перебували за кордоном. Таким чином організована схема дала змогу зловмиснику привласнити майже мільйон гривень бюджетних коштів", - йдеться у повідомленні.

Співробітники правоохоронних органів зібрали доказову базу та оголосили зловмиснику підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Фігуранту справи вже обрали запобіжний захід.

Наразі правоохоронні органи намагаються встановити інших фігурантів справи.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Хмельниччині колишня виконувачка обов’язків керівника відділення банку привласнила понад 5,5 млн грн виплат членів сімей загиблих військових.

Головне