На Львівщині можуть закрити майже 50 шкіл

На Львівщині можуть закрити майже 50 шкіл

На засіданні комісії Львівської облради обговорили питання можливого закриття шкіл, в яких навчається менше 45 дітей. Про це повідомили на сайті Львівської обласної ради. 

"Закривати або не закривати таку школу — це повноваження громади. Постанова Кабміну не говорить про закриття шкіл. Йдеться про те, що вони не будуть отримувати державної субвенції. Але якщо громада має можливість утримувати цю школу, то це буде виключно рішенням територіальної громади, яка на місці передбачає таку доцільність", – пояснила Дмитрів.

Видатки на учнів у некомплектних школах є в рази більшими. Досі такі школи дотувалися з державного бюджету, а також дофінансовувалися з місцевого бюджету, зазначив депутат Іван Стецькович.

Нагадаємо, російські окупанти не лише масово вирубують ліси на захоплених територіях, але й просто нищать їх усіма можливими способами. За оцінкою Держлісагентства, внаслідок воєнних дій шкоди завдано майже 30% усіх лісів України. Про це повідомили в дослідженні NGL.media.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський розповів подробиці засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Під час нього обговорювалися питання щодо захисту об'єктів енергетики на Харківщині та можливості посилення сил протиповітряної оборони у цьому регіоні.

Головне