На лінії фронту за минулу добу зафіксовано 90 бойових зіткнень, - Генштаб

На лінії фронту за минулу добу зафіксовано 90 бойових зіткнень, - Генштаб

Протягом минулої доби відбулось 90 бойових зіткнень, найактивніші дії були на Покровському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

Ворог завдав два ракетних удари, 71 авіаудар, скинувши 91 КАБ та понад 4800 обстрілів, з них 170  з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських підрозділів.

На Харківському напрямку відбулися чотири бої, зокрема поблизу Вовчанська, де Сили оборони відбивали штурмові дії противника. На Куп’янському напрямку зафіксовано два боєзіткнення біля Колісниківки та Табаївки.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. На Сіверському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень, зокрема поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося дев’ять боїв у районах Ступочок, Часового Яру та Іванівського. На Торецькому напрямку росіяни атакували 14 разів неподалік Білої Гори, Диліївки, Торецька та Нью-Йорка.

Покровському напрямку наші захисники відбили 28 ворожих штурмових дій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Гродівки, Желанного, Калинового, Олександрівки та Яснобродівки, з найбільшою концентрацією атак поблизу Гродівки та Желанного.

На Курахівському напрямку українські захисники відбивали п’ять атак біля Парасковіївки, Олександрівки та Костянтинівки. На Времівському напрямку наступальна дія противника у бік Водяного не мала успіху, а на Оріхівському напрямку російські війська здійснили штурм позицій українських підрозділів поблизу Малої Токмачки.

Обстановка на Гуляйпільському та Придніпровському напрямках залишилася без особливих змін, а на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність і здійснює мінометні та артилерійські обстріли.

Українські військові  продовжують активні дії, завдаючи окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці. За минулу добу загальні втрати російських загарбників склали 1160 осіб. Знешкоджено сім танків, дев'ять бойових броньованих машин, 69 артилерійських систем, одну РСЗВ, два засоби ППО, 47 БпЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 82 автомобілі та 20 одиниць спеціальної техніки.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти впродовж доби атакували Харківщину, застосувавши різноманітну зброю, включаючи артилерію, РСЗВ та дрони. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Головне