На лікування за кордон відправили ще 34 українців

На лікування за кордон відправили ще 34 українців

За кордон на лікування у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії поїхали ще 34 українця. Про це пише Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що це особи, які отримали мінно-вибухові поранення, а також онкопацієнти.

"Це пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти з Києва, Тернополя, Кропивницького, Дніпра та Івано-Франківська", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що від початку повномасштабної війни вже понад чотири тисячі українських громадян еваювані до закордонних клінік.

"Евакуюють постраждалих громадян України, які потребують спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації. Загалом завдяки взаємодії вже вдалося направити на лікування та/або реабілітацію за кордон 3 397 українців. Серед яких, є пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями, онкопацієнти та люди з хронічними захворюваннями. Ще понад 650 пацієнтів – це постраждалі діти з травмами та з онкологічними захворюваннями", - повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Нагадаємо, що МОЗ створило департамент охорони здоров’я

Як писали "Ми-Україна" раніше, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін висловив припущення, що можливою причиною спалаху гепатиту А у Вінниці та області може бути забруднена питна вода.

Головне