На Курщині росіяни почали відправляти колони на штурм

На Курщині росіяни почали відправляти колони на штурм

В Курській області тривають активні бої, ситуація швидко змінюється.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Він зазначив, що після відновлення позицій українськими Силами оборони, російські війська намагаються знову здійснити наступ.

За словами Коваленка, бойові дії на цій ділянці мають високу динаміку, оскільки йдеться про лісисту місцевість. Російські військові кореспонденти намагаються уникати висвітлення цієї ситуації через несприятливий для них розвиток подій.

Нагадаємо, перші повідомлення про чергову активізацію російських сил на захопленій ЗСУ території Курської області надійшли ще 8 жовтня. Через два дні з'явилися ознаки того, що це не чергова спроба наступу, а частина досить великої операції.

Сили оборони вже майже два місяці ведуть наступ у Курській області. Зокрема, в середині вересня, ЗСУ прорвали нову ділянку російського кордону в Курській області - на захід від підконтрольних територій у напрямку населеного пункту Веселе Глушківського району.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни обстрілюють Курську область рф - по території завдано дев’ять ударів 12 керованими авіабомбами. Українські захисники продовжують активно протидіяти російському агресору.

Головне

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.