На Кубу насувається ураган "Оскар": що відомо

На Кубу насувається ураган

Ураган "Оскар" вирує на острові Великий Інагуа на Багамах і може досягти у неділю кубинських муніципалітетів Ольгін та Гуантанамо. Про це повідомляє Національний центр спостереження за ураганами США, інформує Reuters.

Наразі "Оскар" приблизно в 241 кілометрі від Гуантанамо і має максимальну швидкість вітру у 130 кілометрів на годину. 

"Ураган послабшає після досягнення північно-східного узбережжя Куби, однак він може залишитися тропічним штормом під час руху на північ від Куби ввечері у понеділок та через центральні Багамські острови у вівторок", - йдеться в повідомленні.

Попередження про ураган діє для південно-східних Багамських островів, а також північного узбережжя кубинських муніципалітетів Ольгін, Гуантанамо та Лас-Тунас.

Зазначається, що ураган "Оскар" насувається на Кубу у той час, як острів намагається відновити електропостачання після найбільшого відключення світла за останні роки.

Нагадаємо, що на Кубі стався блекаут через зупинку однієї з найбільших електростанцій країни. Через це понад 10 мільйонів людей залишились без електроенергії.

Як писали “Ми-Україна” раніше, електромережа Куби вранці в суботу, 19 жовтня, зазнала нового повного знеструмлення, лише через кілька годин після оголошення про відновлення електропостачання.

Головне