На Кубі через блекаут без світла залишились понад 10 млн людей: що сталося

На Кубі через блекаут без світла залишились понад 10 млн людей: що сталося

На Кубі стався блекаут через зупинку однієї з найбільших електростанцій країни. Через це понад 10 мільйонів людей залишились без електроенергії.

Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, електростанція Антоніо Гутьєраса в місті Матансас вийшла з ладу 18 жовтня. Через це у місті не могли надавати життєво важливі послуги. Школи, університети та навчальні заклади будуть закриті до 20 жовтня, а культурні та розважальні заходи скасували.

На роботу змогли вийти лише ключові співробітники державних установ, що займаються харчовою промисловістю та охороною здоров'я.

Енергетики не можуть спрогнозувати, скільки часу знадобиться для повного відновлення електропостачання, тому мешканці активно використовують генератори.

Причиною зупинки електростанції стали сильні вітри та штормові умови, викликані ураганом "Мілтон", який пройшов 9 жовтня, що ускладнило доставку палива на станцію.

Президент Куби Мігель Діас-Канель заявив, що влада країни робить усе можливе для вирішення цієї серйозної енергетичної проблеми. Він пообіцяв, що не заспокоїться, доки постачання електроенергії не буде відновлено.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, зливи накрили центральні та південно-східні регіони Франції, викликавши масштабні повені. Негода призвела до серйозних збитків і перебоїв в електропостачанні у кількох районах.

Головне