На кожен штурм на Бахмутському напрямку потрібно до тижня підготовки, - 3-я ОШБр

На кожен штурм на Бахмутському напрямку потрібно до тижня підготовки, - 3-я ОШБр

Пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін розповів, що на підготовку до кожного штурму на Бахмутському напрямку бійцям потрібно готуватися близько тижня. В ефірі "Ми-Україна" він пояснив, що це обумовлено рясним замінуванням росіянами території.

"На кожен штурм нам доводиться працювати чотири-п'ять днів, а то й тиждень готуватися і не через піхоту, а саме через мінування і через їхню відносно злагоджену роботу артилерії . Власне на це у них і ставка", - зазначив він.

Щодо того, чи повертаються воювати під Бахмут ті люди, які вже там бували Бородін оцінювати не взявся.

"Оцінювати, чи повертаються в цій "солянці" ті чи інші люди важкувато. Можу зазначити, що російська 72-а бригада більше не має жодного потенціалу для ворожого наступу. А стосовно контратак, вони дуже стабільно контратакують - це стандартне явище. Щонайменше на нашому напрямку штурм це складна операція, але друга за складністю або і навіть на рівні зі штурмом - це закопатися там, щоб пробити позиції і їх утримати. Так, вони відступають, коли у них з'являються "двохсоті" та "трьохсоті", проте кількість контратак може бути досить велика. І знову ж та сама ставка на артилерію", - розповів Бородін.

Як писав "Ми-Україна" раніше, що відбувається нині у Вугледарі на Донеччині розповіли в 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. За даними військових, ситуація в місті наразі напружена, але контрольована. Росіяни продовжують нищити місто, обстрілюючи його з усією наявної зброї, проте Сили оборони невеликими кроками просуваються вперед.

Головне