На кордоні затримали чергову групу порушників, які збиралися в Румунію: їх виявили спецкамери

На кордоні затримали чергову групу порушників, які збиралися в Румунію: їх виявили спецкамери

Прикордонники затримали на Буковині п'ятьох чоловіків, які збиралися незаконно потрапити до Румунії. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Згідно з оприлюдненою інформацією, чоловіків зафіксувала спеціальна камера, після чого їх затримали прикордонники.

"Вигадування порушниками все нових і нових способів незаконного перетину державного кордону спонукає прикордонників, окрім збільшення кількості прикордонних нарядів, нарощувати і технічну складову охорони своїх ділянок відповідальності. Використання технічних засобів охорони кордону щоденно допомагає виявляти порушення та своєчасно реагувати на них.

Так вчора одна зі спеціальних камер прикордонників зафіксувала рух неподалік кордону автомобіля, з якого вийшла група осіб та направилася в бік сусідньої Румунії", - йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі наголосили, що саме своєчасна передача інформації, яка відбулася у режимі онлайн, дозволила затримати п’ятьох чоловіків у кількох метрах від держкордону.

"Затриманими виявилися мешканці Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Черкаської та Харківської областей. Відносно них складені матеріали про адміністративне правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Також прикордонники зазначили, що нині намагаються встановити особу водія автівки, який довіз порушників до прикордонної смуги.

Як повідомляли "Ми-Україна", громадянам України чоловічої статі, які є військовозобов'язаними, не видаватимуть та не обмінюватимуть посвідчення водія, якщо вони не оновили свої дані.

Головне