Польські перевізники заблокували рух на пункті пропуску на кордоні, МЗС направило ноту протесту

Польські перевізники заблокували рух на пункті пропуску на кордоні, МЗС направило ноту протесту

Рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Польщею ускладнено. Польські прикордонники пропускають лише транспорт, який перевозить гуманітарну допомогу, небезпечні вантажі та тварин.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Рух блокується через акцію протесту польських перевізників перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин" з боку Польщі, яка розпочалася напередодні.

"У зв’язку з цим, польською стороною призупинено оформлення вантажних автомобілів на в'їзному та виїзному напрямках. На виїзд з Польщі (в'їзд в Україну) пропускається лише транспорт, який перевозить гуманітарну допомогу, небезпечні вантажі та тварин", – пояснили прикордонники.

Водночас пропуск автобусів здійснюється в обох напрямках у звичному порядку. 

За попередньою інформацією, страйк погоджено з правоохоронними органами Польщі до 24:00 3 червня 2023 року.

У Міністерстві інфраструктури уточнили, що серед вимог польських протестувальників – повернення дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень для українських перевізників на в'їзді до Польщі. Йдеться також про застосування до українських перевізників екологічної норми "Євро-4", яка в Україні застосовується по відношенню до польських перевізників.

Міністерство закордонних справ України направило польським колегам ноту у зв'язку з акцією протесту польських перевізників.

"Ті скарги і вимоги, які висувають польські перевізники, не актуальні. Ми працюємо на рівних і паритетних умовах із польськими перевізниками, тому не бачимо жодних причин для того, щоб перекривати пункт пропуску", – сказав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти у Криму почали робити запаси води та продовольства в очікуванні контрнаступу Збройних Сил України.

Головне