На кордоні з Угорщиною відкриють новий пункт пропуску

На кордоні з Угорщиною відкриють новий пункт пропуску

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про відкриття нового пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" на кордоні з Угорщиною. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд ухвалить рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною. Це пункт пропуску "Велика Паладь – Надьгодош", про відкриття якого ми домовилися з нашими угорськими колегами. Він буде працювати для пасажирських автомобілів, і це допоможе зменшити черги та прискорить перетин кордону для наших громадян", - заявив він.

Прем’єр розповів, що наразі є домовленість і щодо розширення роботи ще одного пункту пропуску на кордоні з Угорщиною – "Лужанка – Берегшурань".

"Тепер ним матимуть змогу виїжджати порожні фури без обмежень за вагою, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонн", – додав Шмигаль.

Зазначається, що за обсягами експорту Україна виходить на довоєнний рівень. У січні експортували товарів на 3,4 млрд доларів.

Нагадаємо, що поляки продовжують перекривати рух вантажівок на шести на напрямках на кордоні. Сукупно у чергах на в'їзд в Україну станом на ранок 23 лютого стоїть понад 2450 фур.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Фінляндія планує назавжди закрити два тимчасові пункти пропуску "Паріккала" та "Інарі" на кордоні з росією, оскільки вже кілька років через них не спостерігається рух.

Головне