На кордоні з рф запрацював пункт пропуску для жителей окупованих територій

На кордоні з рф запрацював пункт пропуску для жителей окупованих територій

На кордоні з росією запрацював пункт пропуску для жителей окупованих територій, які хочуть повернутися в Україну. Йдеться про пункт у Сумській області, Колотилівка (російська федерація) – Покровка (Україна).

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в Telegram-каналі. Як зазначається, українці, які евакуйовуються з окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка – Покровка.

"Від вчорашнього дня, пункт перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей знову відновив свою роботу", - йдеться в повідомленні.

При цьому на українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати і дістатися до Сум або інших міст України.

До того ж, охочі евакуюватися із Сумської області можуть також скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми-Київ. Він щодня курсує з Сум: відправляється о 6:47 і прибуває до Києва об 11:41.

На вокзалі Укрпошта виплачує кожному громадянину по прибуттю 3 тис. гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тис. гривень для всіх інших осіб.

Усіх охочих Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, примусову евакуацію дітей проведуть ще з дев’яти населених пунктів Донецької області, які розташовані поблизу районів ведення бойових дій. Відповідне рішення ухвалив Координаційний штаб із питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану за зверненням Донецької ОВА.

Головне