ДПСУ: На кордоні з Польщею пасажиропотік наймасовіший

ДПСУ: На кордоні з Польщею пасажиропотік наймасовіший

Найбільш завантаженішими шляхами до Європи є пункти пропуску між Україною та Польщею. Там щодня кордон перетинає близько 120 000 осіб.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Ріст пасажиропотоку значний. До прикладу, у будні дні він коливається на рівні 120 000 осіб за добу в обох напрямках, а у вихідні досягає і 140 000 осіб, які перетинають кордон. На початок цього місяця ми фіксували певну перевагу виїзду громадян. На даний момент пасажиропотік коливається 50/50. Немає чіткої переваги громадян, які слідують за межі України або тих, хто слідує в Україну. При цьому найбільший пасажиропотік фіксується на кордоні з Польщею. На нього припадає не менше 50% від усіх осіб, які намагаються перетнути кордон", - зауважив він.

За словами Демченка, у певні дні транспорт може скупчувати, а черги збільшуватися.

Речник ДПСУ порадив громадянам користуватися їх інтерактивною мапою, де надається інформація про завантаженість всіх пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС. Це допоможе обрати найменш завантажені пункти пропуску.

Нагадаємо, в Україні змінили правила виїзду за кордон з дітьми. Відтепер нотаріально завірені довіреності на білому папері, видані після 23 травня, втрачають свою дійсність.

Мова йде про виїзд дитини за кордон у супроводі третіх осіб з довіреністю на білому папері.

Постановою передбачено, що нотаріально завірені довіреності на білому папері, видані після 23 травня, втрачають свою дійсність. Довіреності, отримані до 23 травня, будуть перевірятися прикордонниками шляхом отримання довідки про підтвердження або спростування посвідчення нотаріусом такої довіреності.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Авдіївці досі залишаються близько 2000 людей, одну дитину розшукують.

Головне