На кордоні з Польщею завершують будівництво нового пункту пропуску

На кордоні з Польщею завершують будівництво нового пункту пропуску

У Львівській області завершується будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі", який планують ввести в експлуатацію протягом найближчих шести місяців.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Facebook.

"Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" запрацює у найближчі пів року. У вересні 2021 року разом з тодішньою воєводою Підкарпатською Евою Леніарт ми заклали капсулу будівництва. Сьогодні з новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі", - написав Козицький.

Також він зазначив, що наступним кроком у розвитку проекту може стати створення пішохідного пункту пропуску, ідею якого підтримує польська сторона.

Крім того, минулого місяця Львівська облдержадміністрація звернулася до Міністерства розвитку громад та територій інфраструктури з пропозицією розширити угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі", включивши залізничний пункт пропуску. Подібний крок зробило і Підкарпатське воєводство, звернувшись до польського профільного міністерства. Наразі чекають на відповідь.

У Львівській обласній державній адміністрації нагадали, що залізничні колії на ділянках "Самбір – Хирів" та "Держкордон – Старява – Хирів – Нижанковичі – Держкордон" були повністю оновлені для здійснення міжнародних пасажирських та вантажних залізничних перевезень.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на україно-польському кордоні станом на ранок, 11 лютого, заблоковані два пункти пропуску - "Ягодин" і "Рава-Руська".

Головне