На кордоні з Польщею в чергах стоять понад чотири тисячі вантажівок, – Демченко

На кордоні з Польщею в чергах стоять понад чотири тисячі вантажівок, – Демченко

На кордоні з Польщею в чергах стоять понад чотири тисячі вантажівок. Про це повідомив Демченко.

Заблокованими залишаються чотири напрямки – Рава-Руська, Краківець, Ягодин та Шегині. Водночас рух для легкових автівок та пасажирських автобусів не блокується. Зараз кордон перетинають близько 120-150 вантажівок за добу в обох напрямках.

“За інформацією польських прикордонників, на кордоні з Україною в чергах перебувають понад 4 тисячі автівок, вантажних та транспортних засобів, які очікують перетину кордону в напрямку України”, – йдеться у повідомленні.

За словами речника ДПСУ, заблокованими наразі залишаються чотири напрямки – на пунктах пропуску Рава- Руська, Краківець, Ягодин та Шегині. Рух для легкових автомобілів та автобусів не блокується.

Нагадаємо, ситуація на кордоні з Білоруссю може змінитися у будь-який момент. Про це повідомив командувач Сергій Наєв. 

"На білоруському пограниччі нині спокійно, але для військових це не привід розслаблятися. У будь-який момент ситуація може змінитися, й українські воїни повинні бути готовими дати гідну відсіч загарбнику", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна може отримати перші винищувачі F-16 до кінця 2023 року. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Хоча Рютте не підтвердив терміни доставлення F-16, нещодавно в стратегічному документі Міністерства оборони Естонії було зазначено, що Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія вже зобов’язалися надати Україні F-16 "до кінця року", — зазначили в ISW.

 

 

Головне