На кордоні з Польщею повноцінно відновив роботу один з пунктів пропуску

На кордоні з Польщею повноцінно відновив роботу один з пунктів пропуску

На кордоні України з Польщею пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" відновив повноцінну роботу ввечері, 28 листопада.  Тепер почали пропускати вантажівки.

Інформацію про це надано Державною прикордонною службою України у Facebook.

Електропостачання у пункті пропуску 'Угринів-Долгобичув' відновлено. Пропуск автобусів та вантажівок з повною масою до 7,5 тонн здійснюється у звичайному режимі.

В ДПСУ додали, що в даний момент у черзі на виїзд з України знаходяться 55 вантажівок, а на в'їзд - 50. Черг з автобусів немає. Перерва у роботі пункту пропуску сталася через відключення електроенергії під час проведення ремонтних робіт польською стороною.

Нагадаємо, уряд Польщі висунув вимоги до України щодо зняття блокади на кордоні.

Польська сторона закликала Київ виконати вимоги протестувальників. Зокрема, наголошується, що поляки вирішили блокувати кордон через запроваджену Україною електронну чергу для вантажівок, що повертаються в ЄС без вантажу. 

Як зазначив міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, Україні варто скасувати обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі хоча б на двох пунктах пропуску: "Зосин - Устилуг" та "Нижанковичі - Мальховіце".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові без даху над головою залишаються 150 тисяч містян.

Головне