На кордоні з Польщею блокуються усі шість напрямків

На кордоні з Польщею блокуються усі шість напрямків

На українсько-польському кордоні продовжуються блокування усіх шести напрямків. Загалом у черзі на польській території у напрямку України зараз знаходиться 2,4 тисячі вантажних транспортних засобів.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Демченко зауважив, що найбільша черга утворилася на КПП "Краківець" та "Ягодин". Усього у чергах на шести напрямках перебуває 2,4 тисячі фур.

Щодо КПП "Шегині", ситуація залишається без змін. Кілька днів тому польські фермери заблокували рух вантажівок в обох напрямках, окрім фур, які перевозять гуманітарні чи важливі товари для України.

Щодо КПП "Ягодин", Демченко наголосив, що це найбільший кордонний пункт, де щодня може перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Проте наразі пропускаються лише вантажні засоби, що направляються в Україну, а минулої доби таких було лише 70. Натомість жодна вантажівка не проходить через кордон у напрямку Польщі через відмову їх пропускати.

Також Демченко зазначив, що протестувальники не перешкоджають руху для інших категорій транспорту, таких як легкові автомобілі та автобуси.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вдарили ракетою "Іскандер-М" по Покровську та Мирнограду. Внаслідок атаки є постраждалі.

Головне