На кордоні з Молдовою затримали двох чоловіків, які тікали на матраці. Фото

На кордоні з Молдовою затримали двох чоловіків, які тікали на матраці. Фото

На кордоні з Молдовою затримали двох чоловіків-українців, які на надувному матраці намагалися покинути Україну.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України. Як зазначається, затримані планували незаконно потрапити до Молдови в обхід контрольних постів. Для цього вони вирішили переплисти річку Дністер на надувному матраці.

При цьому чоловіки маскувались під туристів-відпочивальників з Харківської та Запорізької областей.

Таким чином на іншому березі річки "плавців" "зустрів" прикордонний наряд відділу "Кельменці" Чернівецького загону. Під час затримання порушники намагались втекти, аби уникнути відповідальності. Однак їх вдалося зупинити після кількох попереджувальних пострілів вгору.

Обох затриманих доставили до прикордонного підрозділу. Там на них склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за минулу добу західні кордони України з Європейським Союзом та Молдовою перетнули 89 тис. осіб та 19 тис. транспортних засобів. Відомо, що додому повернулися 36 тис. українців. Прикордонники розповіли, що за спробу незаконного перетину державного кордону України затримали 23 чоловіків. Один з ухилянтів намагалася незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 22 особи затримані поза ними.

Також в Україні готують законопроект щодо покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни. У майбутньому можливі обмеження щодо подальшого пересування цих громадян за кордон. Документ буде спільною ініціативою Кабміну та Верховної Ради,  оскільки зараз у країні не передбачено жодних покарань.

Головне